Fransa Vizesi 0 212 219 32 51


Fransa Vizesi


Şirket sahipleri ve Ortakları için Fransa vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar  )
  • 2 Adet biometrik resim (Son 6 ay içerisinde çekilmiş, 3,5 X 4,5 mm boyutunda,arka fonu beyaz resim)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Bağ-kur Hizmet dökümü
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Fransa konsolosluğu vize departmanına hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış, seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Şirketin İmza Sirküleri,Vergi Levhası,Yeni tarihli faaliyet belgesi ve Ticari sicil gazetesi fotokopileri
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Bankadan son 3 ay' a ait hesap hareketleri alınmalıdır. Hesap dökümü güncel,kaşeli ve imzalı,bakiye de en az 5000 tl olmalı, Hesap hareketleri ile beraber Bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu, Araç ruhsatı  Fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Fransa'daki Firmadan Davetiye
  • Arkadaş ve Aile Ziyaretlerinde Belediye'den onaylı Orjinal Davetiye (Davet eden kişinin Kimlik ,Oturum fotokopisi ve Davet eden kişinin gelirlerini gösteren belgeler)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

 
Bordrolu çalışanlar için Fransa vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar  )
  • 2 Adet biometrik resim (Son 6 ay içerisinde çekilmiş,3,5 X 4,5 mm boyutunda,arka fonu beyaz resim)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Şirketin antetli kağıdına yetkilisi tarafından kaşeli ve imzalı olarak, Fransa konsolosluğu vize departmanına hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış, Şirketteki görevi,seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Şirketin İmza Sirküleri,Vergi Levhası,Yeni tarihli faaliyet belgesi ve Ticari sicil gazetesi fotokopileri
  • Ssk giriş bildirgesi
  • Ssk hizmet dökümü
  • Son 3 ay' a ait maaş bordrosu (imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Bankadan son 3 ay' a ait hesap hareketleri alınmalıdır. Hesap dökümü güncel,kaşeli ve imzalı,bakiye de en az 5000 tl olmalı, Hesap hareketleri ile beraber Bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu, Araç ruhsatı  Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Fransa'daki Firmadan Davetiye
  • Arkadaş ve Aile Ziyaretlerinde Belediye'den onaylı orjinal Davetiye (Davet eden kişinin Kimlik , Oturum fotokopisi ve Davet eden kişinin gelirlerini gösteren belgeler)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Esnaf-Serbest Meslek sahipleri için Fransa vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar  )
  • 2 Adet biometrik resim (Son 6 ay içerisinde çekilmiş,3,5 X 4,5 mm boyutunda,arka fonu beyaz resim)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak,Fransa konsolosluğu vize departmanına hitaben, İngilizce veya Fransızca yazılmış,seyahat detaylarını ve masraflarının kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Şirketin İmza Beyannamesi veya İmza sirküleri fotokopisi
  • Vergi Levhası fotokopisi
  • Faaliyet belgesi fotokopisi (Bağlı bulunduğu oda'dan son 3 ay'a ait olmalıdır.)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi(Var ise)
  • Bağ-kur Hizmet dökümü
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Bankadan son 3 ay' a ait hesap hareketleri alınmalıdır. Hesap dökümü güncel,kaşeli ve imzalı,bakiye de en az 5000 tl olmalı, Hesap hareketleri ile beraber Bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı  Fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonu
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Fransa'daki Firmadan Davetiye
  • Arkadaş ve Aile Ziyaretlerinde Belediye'den onaylı orjinal Davetiye (Davet eden kişinin Kimlik ,Oturum fotokopisi ve Davet eden kişinin gelirlerini gösteren belgeler)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Ev Hanımları için Fransa vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar  )
  • 2 Adet biometrik resim (Son 6 ay içerisinde çekilmiş,3,5 X 4,5 mm boyutunda,arka fonu beyaz resim)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Fransa konsolosluğu vize departmanına hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış, seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Eşi işveren veya çalışan işe aşağıda belirtilen iş evrakları gereklidir;

    Şirket Sahibi ise;
    -Şirketin Antetli Kağıda Fransa Konsolosluğu'na hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış seyahat durumunu belirten vize talep dilekçesi
    -Şirketin İmza sirküleri,Yeni tarihli faaliyet belgesi,Ticari sicil gazetesi ve Vergi Levhası Fotokopileri
    -Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
    -Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri

    Çalışan ise;
    -Şirket Antetli Kağıdına Fransa Konsolosluğu'na hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış görev belgesi
    -Şirketin İmza sirküleri,Yeni tarihli faaliyet belgesi,Ticari sicil gazetesi ve Vergi Levhası Fotokopileri
    -Ssk giriş bildirgesi ,Ssk Hizmet dökümü
    -Son 3 aylık maaş bordrosu
    -Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
    -Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri

     Emekli ise;
     -Fransa Konsolosluğu'na hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış seyahat durumunu belirten vize talep dilekçesi
     -Son emekli maaşı aldığına dair bordrosu
     -Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
     -Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri

  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Bankadan son 3 ay' a ait hesap hareketleri alınmalıdır. Hesap dökümü güncel,kaşeli ve imzalı,bakiye de en az 5000 tl olmalı, Hesap hareketleri ile beraber Bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu, Araç ruhsatı  Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları
  • Arkadaş ve Aile Ziyaretlerinde Belediye'den onaylı orjinal Davetiye (Davet eden kişinin Kimlik , Oturum fotokopisi ve Davet eden kişinin gelirlerini gösteren belgeler)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Öğrenciler için Fransa vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar  )
  • 2 Adet biometrik resim (Son 6 ay içerisinde çekilmiş,3,5 X 4,5 mm boyutunda,arka fonu beyaz resim)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Okuldan alınmış yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaşını doldurmamış ise Anne ve Baba'dan Fransa'ya seyahat edebilmesi için noterden onaylı muvaffakatname
  • Masrafları karşılayacak olan Anne ve Babası ise aşağıdaki belgeler eklenecektir;
  
    Şirket Sahibi ise;
    -Şirketin Antetli Kağıda Fransa Konsolosluğu'na hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış seyahat durumunu belirten vize talep dilekçesi
    -Şirketin İmza sirküleri,Yeni tarihli faaliyet belgesi,Ticari sicil gazetesi ve Vergi Levhası Fotokopileri
    -Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
    -Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri
     
    Çalışan ise;
   -Şirket Antetli Kağıdına Fransa Konsolosluğu'na hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış görev belgesi 
   -Şirketin İmza sirküleri,Yeni tarihli faaliyet belgesi,Ticari sicil gazetesi ve Vergi Levhası Fotokopileri
   -Ssk giriş bildirgesi ,Ssk Hizmet dökümü
   -Son 3 aylık maaş bordrosu 
   -Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
   -Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri

   Emekli ise;
  - Fransa Konsolosluğu'na hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış  seyahat durumunu belirten vize talep dilekçesi
  - Son emekli maaşı aldığına dair bordrosu
   -Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
   -Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri
    
  • Fransa konsolosluğu vize departmanına hitaben İngilizce ve Fransızca yazılmış,seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Bankadan son 3 ay' a ait hesap hareketleri alınmalıdır. Hesap dökümü güncel,kaşeli ve imzalı,bakiye de en az 5000 tl olmalı, Hesap hareketleri ile beraber Bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu, Araç ruhsatı  Fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları
  • Arkadaş ve Aile Ziyaretlerinde Belediye'den onaylı orjinal Davetiye (Davet eden kişinin Kimlik , Oturum fotokopisi ve Davet eden kişinin gelirlerini gösteren belgeler
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Emekliler için Fransa vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar  )
  • 2 Adet biometrik resim (Son 6 ay içerisinde çekilmiş,3,5 X 4,5 mm boyutunda,arka fonu beyaz resim)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Fransa konsolosluğu vize departmanına hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış, seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Bankadan son 3 ay' a ait hesap hareketleri alınmalıdır. Hesap dökümü güncel,kaşeli ve imzalı,bakiye de en az 5000 tl olmalı, Hesap hareketleri ile beraber Bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.)
  • Son emekli maaşı aldığına dair bordrosu
  • Var ise Gayrimenkul Tapu, Araç ruhsatı  Fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları
  • Arkadaş ve Aile Ziyaretlerinde Belediye'den onaylı orjinal Davetiye (Davet eden kişinin Kimlik , Oturum fotokopisi ve Davet eden kişinin gelirlerini gösteren belgeler)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Devlet Dairesi çalışanlar için Fransa vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar )
  • 2 Adet biometrik resim (Son 6 ay içerisinde çekilmiş,3,5 X 4,5 mm boyutunda,arka fonu beyaz resim)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Bağlı bulunduğu kurumdan Fransa konsolosluğu'na hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi(Kurumdaki görevi ,Seyahat detayları ve masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmelidir.)
  • Resmi kurum kimlik kartı fotokopisi
  • Son 3 ay maaş bordrosu (imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Bankadan son 3 ay' a ait hesap hareketleri alınmalıdır. Hesap dökümü güncel,kaşeli ve imzalı,bakiye de en az 5000 tl olmalı, Hesap hareketleri ile beraber Bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel ve Uçak rezervasyonu
  • Arkadaş ve Aile Ziyaretlerinde Belediye'den onaylı orjinal Davetiye (Davet eden kişinin Kimlik , Oturum fotokopisi ve Davet eden kişinin gelirlerini gösteren belgeler)
  • Seyahat süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
 


NOT:
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil),Hizmet(Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahiplerine vize uygulanmamaktadır.
  • Fransa Konsolosluğu Biometrik parmak izi uygulaması olduğundan dolayı başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. 
  • Gerekli gördüğü durumlarda konsolosluk görüşmeye çağırıp,ek evrak talep edebilmektedir.
  • Aşağıda belirtilen illerde ikamet eden başvuru sahiplerinin başvuruları  İstanbul Fransa Konsolosluğun yapılmaktadır;
    
    Aydın,Balıkesir,Bilecik,Bursa,Çanakkale,Denizli,Düzce,Edirne,İstanbul,İzmir, Kırklareli, Kocaeli,Kütahya
    Manisa,Muğla,Sakarya,Tekirdağ,Uşak,Yalova

  • Aşağıda belirtilen illerde ikamet eden başvuru sahiplerinin başvuruları Ankara Fransa Büyükelçiliğinden yapılmaktadır;
   
    Adana,Adıyaman,Afyon,Ağrı,Aksaray,Amasya,Ankara,Antalya,Ardahan,Artvin,Bartın,Batman,Bayburt,
    Bingöl,Bitlis,Bolu,Burdur,Çankırı,Çorum,Diyarbakır,Elazığ,Erzincan,Erzurum,Eskişehir,Gaziantep,
    Giresun,Gümüşhane,Hakkari,Hatay,Iğdır,Isparta,İçel,Kahramanmaraş,Karabük,Karaman,Kars,
    Kastamonu,Kayseri,Kırıkkale,Kırşehir,Kilis,Konya,Malatya,Mardin,Muş,Nevşehir,Niğde,Ordu,
    Osmaniye,Rize,Samsun,Sinop,Şanlıurfa,Şırnak,Siirt,Sivas,Tokat,Trabzon,Tunceli,Van,Yozgat,Zonguldak

  • Fransa vizesi 3-4 iş gününde sonuçlanmaktadır.
  • Gerekli evrakları kargo veya şahsen ulaştırmanız halinde en geç 1 gün sonra işlemler başlamaktadır.
  • Fransa vize işlemleri ve her türlü sorularınız için bizi arayınız.

Tel :      0 212 219 32 51
Gsm :    0 507 149 00 04
Adres :   Halaskargazi cad.No:4 Garanti Apt.Kat:8 D:32
             Harbiye-Şişli /İSTANBUL