İsviçre Vize Merkezi 0 212 219 32 51


İsviçre Vizesi


Şirket sahibi ve Ortakları için İsviçre vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar  )
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 Adet biometrik resim (3,5 x 4,5 mm ebatlarında,yeni çekilmiş arka fonu beyaz resim)
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, İsviçre konsolosluğu vize departmanına hitaben İngilizce yazılmış, seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Şirketin İmza Sirküleri,Vergi Levhası,Ticari sicil gazetesi ve Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Bağ-kur Hizmet dökümü
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları
  • Ticari Seyahatleriniz İçin İsviçre'deki Firmadan Davetiye (orjinal)
  • Aile ziyaretleri için Davet mektubu (Davet eden kişinin kimlik veya oturum kartı fotokopisi istenmektedir.)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Bordrolu çalışanlar için İsviçre vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar )
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 Adet biometrik resim (3,5 x 4,5 mm ebatlarında ,yeni çekilmiş arka fonu beyaz resim)
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, İsviçre konsolosluğu vize departmanına hitaben İngilizce yazılmış, Şirketteki görevi,seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Şirketin İmza Sirküleri,Vergi Levhası,Ticari sicil gazetesi ve Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ssk giriş bildirgesi
  • Ssk hizmet dökümü
  • Son 3 ay maaş bordrosu (imzalı ve kaşeli)
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Hareketleri (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları
  • Ticari Seyahatleriniz İçin İsviçre'deki Firmadan Davetiye (orjinal)
  • Aile ziyaretleri için Davet mektubu (Davet eden kişinin kimlik veya oturum kartı fotokopisi istenmektedir.)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Esnaf -Serbest meslek sahipleri için İsviçre vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar )
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 Adet biometrik resim ( 3,5 x 4,5 mm ebatlarında ,yeni çekilmiş arka fonu beyaz resim)
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Bağ-kur hizmet dökümü
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, İsviçre konsolosluğu vize departmanına hitaben, İngilizce yazılmış seyahat detaylarını ve masraflarının kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Şirketin İmza Beyannamesi veya Vergi levhası fotokopisi
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son vergi yılı olmalıdır.)
  • Ticari sicil gazetesi (Var ise)
  • Faaliyet belgesi fotokopisi (Bağlı bulunduğu oda'dan son 3 ay'a ait)
  • Banka Hesap Cüzdanı ve Banka Hesap Hareketleri (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul, Tapu ,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel ve uçak rezervasyonları
  • Ticari Seyahatleriniz İçin İsviçre'deki Firmadan Davetiye (orjinal)
  • Aile ziyaretleri için Davet mektubu(Davet eden kişinin kimlik veya oturum kartı fotokopisi istenmektedir.)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

 
Ev Hanımları için İsviçre vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar )
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 Adet biometrik resim ( 3,5 x 4,5 mm ebatlarında ,yeni çekilmiş arka fonu beyaz resim)
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İsviçre konsolosluğu vize departmanına hitaben İngilizce yazılmış,seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise aşağıdaki belirtilen belgeler eklenecektir;

Şirket Sahibi ise;
-Şirketin Antetli Kağıdına İsviçre Konsolosluğu'na hitaben İngilizce yazılmış seyahat durumunu belirten vize talep dilekçesi
-Şirketin İmza sirküleri,Yeni tarihli faaliyet belgesi,Ticari sicil gazetesi ve Vergi Levhası Fotokopileri
-Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
-Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri
 
Çalışan ise;
-Şirketin Antetli Kağıdına İsviçre Konsolosluğu'na hitaben İngilizce yazılmış firma yetkilisi tarafından imzalanmış görev belgesi
-Şirketin İmza sirküleri,Yeni tarihli faaliyet belgesi,Ticari sicil gazetesi ve Vergi Levhası Fotokopileri
-Ssk giriş bildirgesi ,Ssk Hizmet dökümü
-Son 3 aylık maaş bordrosu
-Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
-Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri

Emekli ise;
- İsviçre Konsolosluğu'na hitaben İngilizce yazılmış seyahat durumunu belirten vize talep dilekçesi
- Son emekli maaşı aldığına dair bordrosu
- Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
- Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri

  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Banka hesap hareketleri (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları
  • Aile ziyaretleri için Davet mektubu (Davet eden kişinin kimlik veya oturum kartı fotokopisi  istenmektedir.)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Öğrenciler için İsviçre vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar )
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 Adet biometrik resim (3,5 x 4,5 mm ebatlarında,yeni çekilmiş arka fonu beyaz resim)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Okuldan Yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaşını doldurmamış ise Anne ve Babadan İsviçre'ye seyahat edebilmesi için noterden onaylı muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • İsviçre konsolosluğu vize departmanına hitaben İngilizce yazılmış,seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Masrafları karşılayacak olan Anne ve Babası ise aşağıdaki belgeler eklenecektir;

 Şirket Sahibi ise;
-Şirketin Antetli Kağıdına İsviçre Konsolosluğu'na hitaben İngilizce yazılmış seyahat durumunu belirten vize talep dilekçesi
-Şirketin İmza sirküleri,Yeni tarihli faaliyet belgesi,Ticari sicil gazetesi ve Vergi Levhası Fotokopileri
-Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
-Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri
 
 Çalışan ise;
-Şirketin Antetli Kağıdına İsviçre Konsolosluğu'na hitaben İngilizce yazılmış firma yetkilisi tarafından imzalanmış görev belgesi
-Şirketin İmza sirküleri,Yeni tarihli faaliyet belgesi,Ticari sicil gazetesi ve Vergi Levhası Fotokopileri
-Ssk giriş bildirgesi ,Ssk Hizmet dökümü
-Son 3 aylık maaş bordrosu
-Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
-Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri

  Emekli ise;
- İsviçre Konsolosluğu'na hitaben İngilizce yazılmış seyahat durumunu belirten vize talep dilekçesi
- Son emekli maaşı aldığına dair bordrosu
- Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
- Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri

  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları
  • Aile ziyaretleri için Davet mektubu (Davet eden kişinin kimlik veya oturum kartı fotokopisi  istenmektedir.)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Emekliler için İsviçre vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar  )
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 Adet biometrik resim (3,5 x 4,5 mm ebatlarında yeni çekilmiş arka fonu beyaz resim)
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İsviçre konsolosluğu vize departmanına hitaben İngilizce yazılmış,seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Son emekli maaşı aldığına dair bordrosu ve Emekli cüzdanı kartı fotokopisi
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Hareketleri (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları
  • Aile ziyaretleri için Davet mektubu (Davet eden kişinin kimlik veya oturum kartı fotokopisi istenmektedir.)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Devlet Dairesi çalışanlar için İsviçre vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar  )
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 Adet biometrik resim (3,5 x 4,5 mm ebatlarında ,yeni çekilmiş arka fonu beyaz resim)
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İsviçre konsolosluğu'na hitaben İngilizce yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi(Seyahat tarihleri,Detayları ve masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmelidir.)
  • Bağlı bulunduğu makamdan görev ve izin yazısı
  • Resmi kurum kimlik kartı fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu (imzalı ve kaşeli)
  • Banka hesap cüzdanı veya Banka Hesap Hareketleri (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel ve Uçak rezervasyonu
  • Aile ziyaretleri için Davet mektubu (Davet eden kişinin kimlik veya oturum kartı fotokopisi istenmektedir.)
  • Seyahat süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

 
NOT:
  • Hususi ( Yeşil ) ,Hizmet (Gri) ,Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri vizeden muaftırlar.
  • İstanbul İsviçre Konsolosluğu aşağıda illerde ikamet eden başvuruları kabul etmektedir; (Aydın,Balıkesir,Bursa,Çanakkale,Edirne,İstanbul,İzmir,Kırklareli,Kocaeli,Manisa,Muğla,Tekirdağ,Yalova)
  • İsviçre Vizesi başvurusunda biometrik parmak izi uygulaması olduğundan randevu tarihinde şahsen gelinmesi gereklidir.
  • İsviçre Konsolosluğu vize müracaatları TLS Contact başvuru merkezinden müracaatları kabul etmektedir.
  • İsviçre Vizesi 6-7 iş gününde sonuçlanmaktadır.
  • İsviçre Konsolosluğu randevu sistemiyle çalıştığından işlemlerinize en az 15-20 iş gününden önce başlatmalısınız.
  • Gerekli evrakları kargo veya şahsen ulaştırmanız halinde en geç 1 gün sonra işlemler başlamaktadır.
  • İsviçre vize işlemleri sorularınız için bizi arayınız.

Tel :    0 212 219 32 51
Gsm :  0 507 149 00 04
Adres : Halaskargazi cad. No:4 Garanti Apt. Kat: 8 D:32
           Harbiye-Şişli /İSTANBUL