Yunanistan Vize Merkezi 0 212 219 32 51


Yunanistan Vizesi


Şirket sahibi ve Ortakları için Yunanistan vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar istenmektedir. )
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş , 35 x 45 mm ebatlarında ,arka fonu beyaz resim )
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Şirketin Antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Yunanistan konsolosluğu vize departmanına hitaben Türkçe yazılmış, seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Vergi Levhası  fotokopisi 
  • Son 3 ay' a ait Faaliyet Belgesi ( Orjinal veya Ticaret Odası web sitesinden e-imza çıktısı kabul edilmektedir.)
  • Şirket Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Detaylı Barkodlu Hizmet dökümü
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli, bakiyeli, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonu
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan' daki Firmadan Davetiye


Bordrolu Çalışanlar için Yunanistan vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar istenmektedir. )
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş,35 x 45 mm ebatlarında ,arka fonu beyaz resim )
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Yunanistan konsolosluğu vize departmanına hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Vergi Levhası fotokopisi
  • Son 3 ay' a ait Faaliyet Belgesi ( Orjinal veya Ticaret Odası web sitesinden e-imza çıktısı kabul edilmektedir.)
  • Şirket Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Ssk giriş bildirgesi
  • Detaylı Barkodlu Ssk hizmet dökümü
  • Son 3 aylık Orjinal maaş bordrosu (imzalı ve kaşeli)
  • Son 3 aylık Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli,en az 2500 tl bakiyeli, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel ve uçak rezervasyonu
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan'daki Firmadan Davetiye
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Ev Hanımları için Yunanistan vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar istenmektedir. )
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş,35 x 45 mm ebatlarında ,arka fonu beyaz resim )
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Yunanistan konsolosluğu vize departmanına hitaben Türkçe yazılmış seyahat detaylarını ve seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Son 3 aylık Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli,en az 2500 tl bakiyeli, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul,Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel ve Uçak rezervasyonu
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Öğrenciler için Yunanistan vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar istenmektedir. )
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş,35 x 45 mm ebatlarında ,arka fonu beyaz resim )
  • Yunanistan konsolosluğu vize departmanına hitaben Türkçe yazılmış seyahat detaylarını ve seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaşını doldurmamış ise Anne ve Baba'dan Yunanistan'a seyahat edebilmesi için noterden onaylı muvafakatname
  • Masrafları karşılayacak olan Anne ve Babası ise aşağıdaki belgeler eklenecektir;
 
 Şirket Sahibi ise;
-Şirketin Antetli Kağıdına Yunanistan Konsolosluğu'na hitaben Türkçe yazılmış seyahat durumunu belirten vize talep dilekçesi
-Şirketin İmza sirküleri,Yeni tarihli faaliyet belgesi,Ticari sicil gazetesi ve Vergi Levhası Fotokopileri
-Son 3 aylık Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
-Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri
 
 Çalışan ise;
-Şirketin Antetli Kağıdına Yunanistan Konsolosluğu'na hitaben Türkçe yazılmış firma yetkilisi tarafından imzalanmış görev belgesi
-Şirketin İmza sirküleri,Yeni tarihli orjinal faaliyet belgesi,Ticari sicil gazetesi ve Vergi Levhası Fotokopileri
-Ssk giriş bildirgesi ,Ssk Hizmet dökümü
-Son 3 aylık maaş bordrosu
-Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
-Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri

  Emekli ise;
- Yunanistan Konsolosluğu'na hitaben Türkçe yazılmış seyahat durumunu belirten vize talep dilekçesi
- Son emekli maaşı aldığına dair bordrosu
- Son 3 aylık Güncel tarihli Banka hesap hareketleri
- Var ise Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri

  • Son 3 aylık Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli,en az 2500 tl bakiyeli, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel ve Uçak rezervasyonu
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Emekliler için Yunanistan vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar istenmektedir. )
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş,35 x 45 mm ebatlarında ,arka fonu beyaz resim )
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Yunanistan konsolosluğu vize departmanına hitaben Türkçe yazılmış seyahat detaylarını ve seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Emekli cüzdan fotokopisi veya Son emekli maaşı aldığına dair bordrosu
  • Var ise Gayrimenkul Tapu ,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Son 3 aylık Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli,en az 2500 tl bakiyeli, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  • Otel ve Uçak rezervasyonu
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Devlet Dairesi Çalışanları için Yunanistan vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar istenmektedir. )
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş,35 x 45 mm ebatlarında ,arka fonu beyaz resim )
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Bağlı bulunduğu kurumdan Yunanistan konsolosluğu'na hitaben yetkilisi tarafında yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi(Kurumdaki görevi,seyahat detayları ve masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmelidir.)
  • Resmi kurum kimlik kartı fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu (kaşeli ve imzalı)
  • Son 3 aylık Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli,en az 2500 tl bakiyeli, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı  fotokopileri
  • Otel ve Uçak rezervasyonu
  • Seyahat süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Esnaf-Serbest Meslek sahipleri için Yunanistan vize başvurusu

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar istenmektedir. )
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş,35 x 45 mm ebatlarında ,arka fonu beyaz resim )
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Yunanistan konsolosluğu vize departmanına hitaben, seyahat detaylarını ve masraflarının kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • İmza Beyannamesi veya İmza sirküleri fotokopisi
  • Vergi Levhası fotokopisi
  • Yeni tarihli Orjinal Faaliyet belgesi fotokopisi 
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi (Var ise)
  • Detaylı Barkodlu Bağ-kur Hizmet dökümü
  • Son 3 aylık Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli,en az 2500 tl bakiyeli, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonu
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan'daki Firmadan Davetiye
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


Yunanistan Transit Vizesi

  • Pasaport ( Seyahat bitiş tarihi itibarıyla en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş vize sayfalarının bulunması gereklidir.Var ise eski pasaportlar istenmektedir. )
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş,35 x 45 mm ebatlarında ,arka fonu beyaz resim )
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Gidilecek ülkenin Vize fotokopisi
  • Yunanistan konsolosluğu'na hitaben yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi(Seyahat tarihleri,Detayları ve masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmelidir.)
  • Şirket evrakları(İmza sirküleri,Faaliyet belgesi,Vergi Levhası,Ticari sicil gazetesi fotokopisi)
  • İşverenlerden;Bağ-kur Hizmet dökümü
  • Çalışanlardan;Ssk giriş bildirgesi,Ssk Hizmet dökümü,Son 3 ay maaş Bordroları
  • Emekli Olanlardan;Son emekli maaş bordrosu
  • Banka Hesap Cüzdanı (Güncel tarihli,en az 2500 tl bakiyeli, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  • Var ise Gayrimenkul Tapu,Araç ruhsatı fotokopileri
  • Araç ile gidiyorsanız;Araç ruhsatı,Ehliyet, Turing Belgesi,Yeşil sigorta
  • Uçak ile gidiyorsanız;Uçak bileti
  • Seyahat süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
 

NOT:
  • Hususi (Yeşil),Hizmet(Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri vizeden muaftırlar.
  • Vize müracaatlarında Biometrik parmak izi uygulaması olduğundan başvuru sahiplerinin şahsen gelmesi gereklidir.
  • 25 Eylül 2014 sonrası alınmış Schengen vizeniz var ise başvurunuza gelmenize gerek yoktur.
  • Aracı ile gidecek olan kişilerden Araç ruhsatı,Ehliyet,Turing belgesi ve yeşil sigorta istemektedir.
  • Tekneleri ile ziyaret edecek kişilerin mutlaka başvuru esnasında teknenin ruhsatını,sigortasını ve var ise tekneyi kullanacak olan kişinin kaptanlık lisansını sunmak durumundadırlar.
  • Yunanistan Konsolosluğu KKTC giriş-çıkış damgası bulunan başvuru sahiplerinin vize başvurusunu kesinlikle kabul etmemektedir.
  • Yunanistan Konsolosluğu Rodos,Midilli,Sakız,İstanköy ve Sisam adalarına giriş için vize uygulamaktadır.
  • Yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin vize müracaatı için en az 3 ay geçerli ikamet tezkereleri sunmaları gerekmektedir.
  • Yunanistan vizesi 5-15 gün sürede sonuçlanmaktadır.
  • Otel, Uçak rezervasyonları ve Seyahat sigortası acentemiz tarafından yapılabilmektedir.
  • Gerekli evrakları kargo veya şahsen ulaştırmanız halinde en geç 1 iş günü sonra vize işlemleriniz başlamaktadır.
  •  Aşağıda belirtilen illerde ikamet eden Başvuruları İstanbul'daki Yunanistan Konsolosluğundan kabul edilmektedir;

Artvin,Bayburt,Bartın,Bolu,Çanakkale,Düzce,Giresun,Gümüşhane,İstanbul,Karabük,Kastamonu,Kocaeli,Ordu,Rize,
Sakarya,Samsun,Sinop,Trabzon,Yalova,Zonguldak

  • Yunanistan vize işlemleri ve tüm sorularınız için bizi arayınız.

Tel :     0 212 219 32 51
Gsm :   0 507 149 00 04
Adres : Halaskargazi cad.No:4 Garanti Apt. Kat: 8 D:32
            Harbiye-Şişli /İSTANBUL